De werkwijze voor uw levensverhaal

Om een levensverhaal in boek te laten verschijnen gaat wel wat werk aan vooraf. Hieronder ga ik kort in op de stappen in het proces.

Kennismakingsgesprek

Voor we van start gaan is er een gesprek met vragen over uw wensen. Wilt u uw hele leven uitgebreid in een boek laten optekenen of alleen een bepaalde periode? Is het boek voor de kinderen en de kleinkinderen of voor u zelf? En hoe wilt u dat het boek eruit gaat zien, hoeveel bladzijden wilt u dat uw levensboek omvat? Naar aanleiding van dit gesprek en uw wensen ontvangt u een offerte. Op de pagina Mogelijkheden vindt u de twee opties voor een levensboek: Compact en Uitgebreid. Hiermee heeft u enig idee van de prijzen. Dit zijn de standaarden waar u vanaf kunt wijken. U wilt misschien meer foto's in het boek verwerken of een heel ander formaat. Alles is bespreekbaar maar extra wensen brengen ook extra kosten met zich mee. Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.

Interview over uw levensverhaal

Het hart van het levensverhaal zijn de interviews met u. Tijdens verschillende bijeenkomsten kijken we terug op uw leven. Bij een uitgebreider boek vinden er uiteraard meer interviews plaats. Wilt u een boek van ongeveer 100 pagina's dan plannen we vijf interviews en bij een boek van 50 pagina's komen er drie interviews. De interviews duren elk ongeveer twee uur. Lees hier meer over op de pagina Mogelijkheden.

Uitwerken van het levensboek en de correctie

Na elk interview ontvangt u de uitgewerkte tekst. U kunt de tekst lezen en aangeven waar u niet helemaal tevreden mee bent. Dat wordt dan aangepast. Wanneer we de laatste tekst hebben gecorrigeerd, gaat het document naar een redacteur die de tekst nog eens in zijn geheel doorneemt. Daarna wordt uw boek vorm gegeven met alle foto's die u daar graag in wilt hebben. En als laatste stap gaat uw levensverhaal naar de drukker. Ik kom het u persoonlijk brengen als het klaar is.